ABO kiest voor een win-win situatie en wenst initiatiefnemers vrachtwagenparkeervoorziening veel succes!

Na een lange weg, vol met vertragingen en files werd er tijdens de laatste raad van het jaar eindelijk besloten over de vrachtwagenparkeervoorziening.

Helaas was het een onrustig proces met veel hobbels en manoeuvreren. En ja, hoe ga je dan verder…?

Allereerst door onze complimenten uit te spreken aan beide initiatiefnemers, de lokale chauffeurs die zich verenigd hebben als ‘Stichting Vrachtwagen Parkeer Voorziening Wezep’ én de firma Jan Bakker. Wat hebben beide initiatiefnemers geduld gehad en doorzettingsvermogen getoond om een goed plan op tafel te leggen. Twee plannen die voldoen aan de uitgangspunten waar wij als raad over moesten beslissen.

ABO vindt het belangrijk dat er draagvlak is en initiatieven uit de samenleving worden ondersteund. Want we zijn immers ‘Oldebroek voor Mekaar’. In dit geval 2 initiatiefnemers op elk een eigen manier en dat mag beloond worden. Daarom is ABO mede-indiener van het amendement om 2 parkeervoorzieningen te faciliteren voor chauffeurs woonachtig in de gemeente. 35 parkeerplaatsen op het bedrijvenpark H2O op de locatie van Jan Bakker en 35 parkeerplekken op de huidige locatie op bedrijventerrein Wezep-Noord door de

‘Stichting Vrachtwagen Parkeer Voorziening Wezep’.

De combinatie van beide initiatieven levert een robuuste en duurzame oplossing, want we kunnen er jaren mee vooruit! Tevens kunnen we op deze manier de chauffeurs de mogelijkheid geven om te kiezen waar ze de vrachtwagen willen parkeren. Met recht een win-win oplossing!

Voor ABO was en is het ondersteunen van lokale initiatieven een verkiezingsbelofte. We zijn blij dat we met dit voorstel inhoud kunnen geven aan die verkiezingsbelofte. Wij willen de ‘Stichting Vrachtwagen Parkeer Voorziening Wezep’ én de firma Jan Bakker veel succes wensen met de realisatie van het plan en wensen beiden een veilige toekomst met de parkeervoorziening. Heeft u ook een initiatief in gedachten? Laat het ons weten!

Fractie ABO