In Wezep stonden tot enkele jaren geleden diverse pinautomaten waar inwoners, toeristen en andere bezoekers van Wezep voornamelijk in het winkelcentrum geld in de vorm van biljetten konden pinnen. De laatste jaren is het aantal pinautomaten afgenomen en inmiddels hebben we een situatie dat er geen openbaar pinautomaat meer in Wezep beschikbaar is. De laatste openbare pinvoorziening van de Rabobank in het winkelcentrum is buitenwerking gesteld en dat lijkt op (korte) termijn niet te wijzigen. Dat betekent dat er geen openbare pinautomaat meer in het dorp Wezep is met uitzondering van de Plus, die inpandig en daarmee tijdens openingstijden een pinautomaat beschikbaar heeft. Deze voorziening is echter bij veel inwoners en onze gasten in Wezep (nog) onbekend. Daarnaast hebben diverse inwoners ons aangegeven dat deze pinvoorziening door het beperkte aanbod biljetten vaak buiten werking is.

De fractie van ABO vindt dit een negatieve ontwikkeling voor een dorp met ruim 13.000 inwoners en onze (lokale) ondernemers die in en rondom het centrum gevestigd zijn. Want naast de onbekendheid van een pinautomaat bij supermarkt Plus, betekent het dat er geen mogelijkheden zijn om naast de reguliere winkeltijden geld te pinnen, zoals de avonduren én op zondagen.

ABO realiseert zich dat het geen bevoegdheid van het college is, maar toch heeft de fractie van ABO wel schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld in de hoop dat er alsnog een oplossing gevonden wordt. Want het dorp Wezep, met al haar voorzieningen heeft recht op een (openbare) pinvoorziening, ook buiten reguliere winkeltijden.

Fractie ABO