Het was donderdag een mooie dag voor de korfballers van Rood-Wit. Op het sportcomplex bij de Erica Terpstrahal werden de gloednieuwe kunstgrasvelden opgeleverd. Clubvoorzitter Wim Jansen en wethouder sport Bob Bergkamp zijn erg blij met deze mijlpaal. De aanleg van het kunstgrasveld is de eerste stap naar een totale vernieuwing van dit sportcomplex in Wezep.

Begin januari startte de aannemer met de werkzaamheden. Dankzij de goede weersomstandigheden verliep de aanleg voorspoedig. Al snel werden de contouren van de nieuwe korfbalaccommodatie zichtbaar. “Ik was al enthousiast over het ontwerp, maar nu het veld klaar is overtreft het mijn verwachtingen. Deze accommodatie is een geweldige aanwinst voor de sportvoorzieningen in onze gemeente,” aldus een opgetogen wethouder Bergkamp. Ook Rood-Wit voorzitter Wim Jansen is trots: “We hebben hier heel lang naar uitgekeken. Het was onze grote wens om op kunstgras te spelen. Nu liggen er drie schitterende velden waar we straks gebruik van kunnen maken. Met deze voorziening kunnen wij nog beter onze sportieve ambities nastreven. Onze leden moeten door de coronasituatie nog even geduld hebben voordat zij de eerste ballen op de nieuwe velden kunnen gooien. Voorlopig blijven we nog even doortrainen op De Brink.”

Verbouw sporthal

Intussen is ook de verbouw en uitbreiding van de sporthal gestart. Na Hemelvaartweekend volgt de aanleg van de nieuwe parkeerplaats en het openbare trapveld. Volgens planning zijn alle werkzaamheden eind oktober klaar en kan Rood-Wit verhuizen naar de nieuwe locatie.

abo_20200516 Wethouder Bergkamp en voorzitter Jansen
abo_20200516 Kunstgrasvelden Rood Wit