Nieuwe kandidaat raadsleden zorgen voor update op politiek vlak en frisse wind binnen de ABO.

Afgelopen zaterdag hebben de drie enthousiaste kandidaat raadsleden van Algemeen Belang Oldebroek het raadsledencongres – Klaar voor 4 jaar gevolgd in ’s-Hertogenbosch.

Een interessante dag die in het teken stond van diverse cursussen en trainingen. Een goede start is namelijk het halve werk.

De dag werd geopend door topsporter Pieter van de Hoogenband die benadrukt dat voor topprestaties talent, focus, teamwork en samenwerken cruciaal zijn. Dit geldt ook zeker voor het maken van de juiste politieke beslissingen, aldus Pieter.

Daarnaast is het belangrijk om in de politiek alle ‘talen’ te spreken.  Als ABO willen wij dichtbij alle inwoners van de gemeente Oldebroek staan, we zijn vertegenwoordigd in alle dorpskernen, zullen proactief bijeenkomsten bezoeken en zijn altijd een luisterend oor. Dit zullen wij met zorgvuldige inspanning vertalen in het maken van de juiste speerpunten en beslissingen voor onze gemeente.

Vervolgens waren er drie sessies, met workshops, trainingen en inspiratiesessies. Om in een dag zoveel mogelijk te leren en inspiratie op te doen hebben Ron, Anita en Jacco ervoor gekozen om te splitsen.

Van vakinhoudelijke sessies, zoals waar staat je gemeente, raadsprogramma vs coalitieprogramma, de gereedschapskist van een raadslid tot aan inspiratiesessies, zoals politiek bedrijven via de media, timemanagement tot aan een dialoog met jonge raadsleden.

De dag werd afgesloten door minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninklijke Relaties. Tijdens een inspirerende speech benadrukte ze de rol van raadsleden.

Raadsleden zijn de ruggengraat van de democratie.

Opvallend detail van alle 500 aanwezige (kandidaat) raadsleden is ongeveer 75%  actief bij een lokale politieke partij.

Voor ons was het een super leuke en inspirerende dag. Vol enthousiasme zijn wij weer terug gegaan naar de gemeente Oldebroek.

Wij, kandidaat gemeenteraadsleden hebben zin in de gemeenteraadsverkiezingen en staan graag voor jullie klaar!

Ron van Pieterson

Anita Klein Gansei

Jacco Evink