WEZEP Auto’s spelen een belangrijke rol in het leven van André Boer. Al vanaf zijn vierde jaar droomde hij ervan automonteur te worden. Inmiddels heeft de Wezeper al jaren zijn eigen autobedrijf, is hij de bezitter van 220 (!) Corvettes en heeft hij een bijzondere Chevrolet, Camaro en Mercedes collectie. De Dutch Corvette Collection, de prive collectie van André Boer, met een verzameling van Corvette’s vanaf bouwjaar 1954 tot heden is gratis te bewonderen in het automuseum aan de Zuiderzeestraatweg 496 in Wezep. Daarnaast is Boer als fractievoorzitter van Algemeen Belang Oldebroek (ABO) actief in de politiek.

Leeftijd: 64 jaar.

Woonplaats: Wezep.

Burgerlijke staat: Gehuwd met Hennie.

Beroep: Eigenaar van autobedrijf André Boer. We zijn een klein familiebedrijf waar twee van onze drie zonen dagelijks werken. Wij doen zaken door heel Nederland.

Vrijwilligerswerk: Hoofdkeurmeester Corvette Club N.G.R.S. Voorzitter STINGRAY “82. Dit is de grootste Nederlandse Corvette, Camaro en Firebird club van liefhebbers en eigenaren van deze Amerikaanse sportwagens. De activiteiten van de club bestaan uit het organiseren van een aantal evenementen, zoals meetings, toertochten, puzzelritten en een jaarlijkse feestavond. Ik heb mijn eigen Corvette hobbymuseum.

Hobby´s: Verzamelen van Corvettes en andere mooie auto’s.

Hoeveel uur besteedt u per dag aan sociale media: Ongeveer twee uur, inclusief kranten lezen.

Prettigste moment van de dag: De avondmaaltijd.

Wat maakt Wezep zo mooi om te wonen: Landelijk gelegen, rustig en toch alle voorzieningen in de buurt.

Wat betekenen auto’s in uw leven: Mijn dagelijkse werk en mijn grootste hobby.

Mooiste auto uit de verzameling: Een zwarte StingRay 1967 435 PK. Bij de auto’s uit de zestiger jaren kreeg de techniek de overhand. Zware, grote V8 motoren tot wel 7,4 liter.

Waarom actief in politiek: In de politiek heb ik geleerd om naar de mensen te luisteren die met problemen bij jou of in een commissie in het gemeentehuis komen. Dan hopelijk daarna een juiste beslissing te kunnen maken in het voordeel van je medeburgers.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan: Reis per auto door de USA.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen: Koning Willem-Alexander.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen: Een aparte vogel die de meesten vast niet vergeten zijn.

Lijfspreuk: Kan niet bestaat niet.

Definitie van geluk: Ik voel mijzelf gelukkig, maar weet dat gezondheid het belangrijkste is

Slechtste gewoonte: Lust graag een patatje.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit: Auto’s.

Wil wel eens een dag ruilen met: Mark Rutte.

Favoriete muziek: Elvis, De Beatles, Golden Earing en BZN.

Wat was als kind uw droomberoep: Automonteur, vanaf mijn vierde jaar.

Mooiste jeugdherinnering: Rijden op de eerste Zündapp. Op mijn veertiende kocht ik mijn eerste Zündapp, een zwarte met een rode buddy-zit. De spaarpot werd geplunderd. Het geld had ik met hard werken bij elkaar gespaard.

Grote voorbeeld: Mijn vader van 91 jaar. Hij was onderhoudsmonteur bij garage Zoet in Oostendorp. Hij deed het technische werk bij het onderhoud in Chevrolets en Fords. Als kleine jongen assisteerde ik hem daar al bij. Daar is de liefde voor V8 motoren ontstaan. Mijn vader las een auto-technisch vakblad. Als tienjarige jongen zag ik in 1965 in dit blad een prototype van de nieuwe Corvette staan. Toen heb ik besloten: dat wordt later mijn auto.

Eén ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten: Ik heb geen erfenis of zo gehad. Alles wat ik heb, is met hard werken en handelen verdiend. Heb wel geïnvesteerd in gebouwen en hobbywagens.

Waar kunnen ze u voor wakker maken: Goed nieuws.

Favoriet eten: Gebakken aardappelen en sperziebonen met een biefstuk.

Als u het voor het zeggen had in Oldebroek, wat zou u als eerste veranderen: Betaalbare huur- en koopwoningen voor jong en oud.

Wat zou u doen met een miljoen euro: Uitbreiding of nieuwbouw van het Corvette museum. Auto’s zijn vrij grote artikelen om als hobby te verzamelen. Je wilt de auto’s niet buiten zetten, maar een goed onderkomen geven waar ze netjes staan. We hebben nu te maken met ruimtegebrek.

Meenemen naar een onbewoond eiland: Mijn vrouw en voldoende boeken.

bron: https://veluweland.nl/lokaal/autos-verzamelen-kost-veel-ruimte-598674