Want we zijn allemaal Corona-moe en snakken naar het weer oppakken van het “normale” leven, zodra het weer kan.

Daarom kiest ABO nu voor goed nieuws, want de ontwikkelingen in onze gemeente gaan – ook in Corona tijd – wel door.  Je zou het bijna vergeten.

  • We zijn blij dat het Rode Kruis een nieuw onderkomen gaat vinden in het Kulturhus De Talter in Oldebroek. ABO heeft zich hier sterk voor gemaakt omdat door de sloop van het huidige onderkomen er nog geen zekerheid was over de nieuwe huisvesting.
  • In aanwezigheid van de ABO wethouder Bob Bergkamp is een bio- vergistingsinstallatie op het Landal Landgoed ’t Loo in gebruik genomen. Opwekking van biogas en productie van hoogwaardig plantenvoedingsextract uit de verwerking van groenafval. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. Milieu innovatie in onze gemeente! Die naadloos aansluit bij onze oproep naar alternatieve energiebronnen.
  • We zetten als partij in op het openhouden van het zwembad De Veldkamp ondanks de moeilijke exploitatie. Sluiten van het zwembad vinden we geen optie. Bewoners ontvangen  binnenkort een enquête om ideeën op te halen om de betrokkenheid bij ons mooie zwembad te vergroten. We hopen op uw reactie zodat het zwembad een mooie toekomst behoudt.
  • ABO ondersteunt het college met het onderzoek naar de haalbaarheid van verplaatsen van WHC, WTC en de VLS naar een nieuwe locatie waardoor op de huidige locaties woningen gebouwd kunnen worden. Daar hoort een behoorlijk onderzoeksbudget bij maar het gaat dan ook om het realiseren van een groot woningbouwplan waarmee de woningnood in Wezep/Hattemerbroek voor jaren opgelost kan worden. Directe betrokkenheid van omwonenden bij het maken van de plannen is voor ons een harde randvoorwaarde!

ABO fractie, André Boer, Jacco Evink en Ton Heddema

Column Huis aan Huis