Vorige week is ABO door de ChristenUnie definitief buitengesloten voor coalitie deelname. ABO mag géén wethouder leveren en niet meer meehelpen het beleid te bepalen. Afgelopen maanden is gebleken dat de ChristenUnie niet gediend is van tegenspraak en weerwoord.

Alle partijen hadden in de verkiezingstijd de mond vol, dat we meer voor de jeugd moeten realiseren. ABO heeft dit gelijk als punt (lees o.a. het evenementenbeleid met ruimere sluitingstijden dan zaterdagnacht 0.00 uur) op tafel gelegd tijdens het informerende gesprek en is mede daarom door de CU in de oppositie gekieperd. CU is de grootste partij en weet blijkbaar zelf wel wat goed is voor Oldebroek. In gewoon Nederlands heet dit: machtspolitiek. ABO bestaat uit mensen met verschillende achtergronden. Christelijk en niet-Christelijk. Voor alle inwoners en onze kiezers zeggen wij over de werkwijze van de lokale CU én de informateur: ‘Eerlijkheid duurt het langst!’

De kiezer heeft ABO maar liefst 4 raadszetels in de raad gegeven, daar zijn we dankbaar voor en sterkt ons in het ABO werk! Onze raad- en commissieleden zijn allen zeer getalenteerd en inhoudelijk sterk op alle dossiers die in de gemeente Oldebroek spelen. Met gedrevenheid blijven wij ons allen inzetten voor álle inwoners. Wij gaan dat nu doen vanuit de oppositie. Het beleid binnen onze gemeente wordt de komende jaren bepaald door CU, SGP en het CDA. Onze oproep aan alle inwoners is: Loopt u vast met wethouder Vos (CU), wethouder Engberts (SGP) of met de aangekondigde nieuwe wethouder van het CDA, de heer Flier? Meld het dan aan ons!

Vanuit een positief kritische insteek zullen we bewaken dat andere partijen op een verantwoordelijke wijze met de inwoners omgaan. Wij zullen misstanden of oneerlijke beleidsvoornemens komende periode publiekelijk aan de orde stellen.

Fractie ABO