Helaas nemen wij vandaag 27 maart 2018 ook afscheid van onze wethouder, Lydia Groot. ABO had in 2014 breeduit aangegeven dat wij geen wethouder uit de eigen gelederen wilden voordragen voor de wethouderspost. Toen duidelijk was dat we na de gesprekken met Christen Unie en de informateur Erres Zandbergen, in de smaak vielen om gezamenlijk met SGP een coalitie te smeden, hielden wij ons woord en plaatsten we een advertentie, onder de kop: Wethouder gezocht in Oldebroek. We kregen veel aanmeldingen, omdat dit landelijk gezien toch een geheel nieuwe aanpak was.  We hebben sollicitatiegesprekken gevoerd met diverse wethouder kandidaten.  Maar uiteindelijk kwam Lydia vanuit Stede Broec naar Oldebroek als onze wethouder. Ook wij als fractie moesten eerst wennen, hoewel Lydia ook uit een Algemeen Belang partij kwam, en al 8 jaar wethouderschap er op had zitten. Er blijven echt wel enige verschillen tussen Noord Holland en de Veluwe.

Er was inmiddels een compleet college gevormd, en Lydia voelde zich steeds beter thuis in haar rol in onze gemeente, en vooral naar onze inwoners, waar ze natuurlijk ook goed gehoord en gewaardeerd werd.

Ook de omgang met haar collega wethouders en onze burgervader waren prima, en haar omgang met de ambtenaren in dit huis waren ronduit goed te noemen.

Veel moeilijke beslissingen zijn door haar en dit college genomen, en af en toe viel ergens een lijk uit de kast, zoals de belastingaffaire, maar ook dit dossier is voor onze gemeente uiteindelijk positief opgelost door haar en haar team met de belastingdienst.

Lydia was zelfs direct in onze gemeente gaan wonen, en ook dat verdient waardering.

Haar oude partij in Stede Broec was Lydia echter niet vergeten, en zo werd Lydia gevraagd als ze weer lijsttrekker aldaar wilde zijn. Daar heeft Lydia uiteindelijk toch voor gekozen, en haar partij heeft veel kiezers getrokken, zodat hun partij aldaar de grootste is geworden.

Misschien volgt er dus na 12 jaar wethouderschap, weer een nieuwe uitdaging voor Lydia, maar dan weer als wethouder in Stede Broec.

Wij als ABO fractie willen Lydia dan ook bedanken voor haar inzet voor onze partij, en haar onze zegen en gezondheid in haar verdere carrière toewensen.

Lydia bedankt!