Tijdens de algemene ledenvergadering van ABO is door de leden de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. ABO presenteert met trots een kieslijst van een 20-tal betrokken inwoners woonachtig in Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde, Oldebroek, ’t Loo én Noordeinde. Daarmee zijn bij ABO alle (woon)kernen in de gemeente op onze lijst vertegenwoordigd.

Kopgroep 2018-2022.

De eerste vijf kandidaten van de kieslijst bestaat uit de ervaren raadsleden Andre Boer en Dennis Doorneweerd. Op plek 3 van de kandidatenlijst staat Jacco Evink, gevolgd door Ron van Pieterson en Anita Klein Gansei die beiden afgelopen najaar met positief resultaat de cursus politiek actief in de gemeente Oldebroek hebben gevolgd. Deze “enthousiaste kopgroep” zal de komende tijd gezamenlijk uitvoering geven aan de verkiezingsactiviteiten en is graag bereid zich de komende 4 jaar als raadslid of commissieraadslid in te zetten voor alle inwoners uit Oldebroek.

vlnr: Andre Boer, Dennis Doorneweerd, Anita Klein Gansei, Ron van Pieterson en Jacco Evink

Ambitie.  

ABO heeft afgelopen 4 jaar verantwoordelijkheid gedragen door samen met CU en SGP in de coalitie aan het roer te staan. Er is door samen te werken veel bereikt afgelopen jaren. Van groot belang is dat er stabiliteit is ontstaan in het besturen van onze prachtige gemeente. Zoals gezegd er is veel bereikt maar er ligt óók nog een belangrijke opgave voor ons om de gemeente Oldebroek nog mooier en beter te maken. ABO zal haar specifieke verkiezingsstandpunten komende maanden persoonlijk en ook via de (sociale) media toetsen en uitdragen naar de inwoners.

Wij willen in gesprek met u en wij willen uw wensen nog beter begrijpen.

Het motto van ABO is en blijft: sociaal, eerlijk en transparant, en zo willen we ook politiek bedrijven. De gemeente is er voor de inwoners en niet andersom.

Het nog beter betrekken van inwoners bij gemeentelijke ontwikkelingen met oog voor de leefbaarheid, sociale samenhang en het vergroten van de kwaliteit daarvan voor alle leeftijdsgroepen blijft voor ABO hoge prioriteit houden.

Wethouder Lydia Groot

Uiteraard is tijdens de ledenvergadering dank en waardering uitgesproken naar wethouder Lydia Groot die zich afgelopen 4 jaar met veel enthousiasme en plezier namens ABO heeft ingezet voor onze gemeente. Er zijn in de gemeentelijke organisatie mede door Lydia prachtige ontwikkelingen geweest en resultaten geboekt. Oldebroek is ook regelmatig positief op kaart gezet mede door Lydia

ABO wenst Lydia veel succes bij haar toekomstige werkzaamheden. Er is respect voor de keuze van Lydia om haar werkzaamheden in haar geboorteplaats Stede-Broec voort te zetten. Tot de verkiezingen in maart 2018 blijft Lydia als wethouder voor ABO actief in Oldebroek .

Openbare sollicitatieprocedure

Partijvoorzitter Ronald Gerard: “Hopelijk blijven wij de steun houden van de kiezer om door te gaan met onze ambitie voor een nog mooiere en modernere gemeente. Indien ABO in maart 2018 wederom voldoende stemmen krijgt en vervolgens haar verkiezingspunten in coalitiebesprekingen in voldoende mate weet te verzilveren gaat ABO er uiteraard weer voor om verantwoordelijkheid te nemen in de nieuwe coalitie. We willen graag voor de inwoners van Oldebroek aan het roer staan en mee besturen. Een openbare sollicitatie procedure voor een wethouder is ons goed bevallen en dat gaan we weer doen.”

Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om u en uw familieleden en vrienden een plezierige kerst en vooral een gezond 2018 toe te wensen!