ABO was aanwezig bij de informatieavond over de voortgang van het H2O bedrijvenpark. Deze avond werd verzorgd door de firma Quantiparts, een dochteronderneming van Wartsila.

Quantiparts heeft op H2O een immense hal neergezet van 22.000 m2, daar werken een kleine 100 medewerkers gericht op de internationale vraag naar onderdelen voor o.a. de maritieme industrie. Leuk detail, ook onze eigen Nederlandse marine is afhankelijk van Quantiparts.

Het is ontzettend mooi om te zien dat zo’n grote wereldspeler zich vestigt op ons gezamelijk H2O bedrijvenpark en ook onze gemeente wederom een internationaal tintje krijgt.
Het bedrijvenpark ontwikkelt zich in volle vaart. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar. Ook wordt er doorontwikkeld ter hoogte van de Middeldijk.

ABO heeft tijdens de informatiebijeenkomst aandacht gevraagd voor de energievraagstukken waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Het aansluiten van bedrijven is een behoorlijke uitdaging, daarom is het vereist om er bovenop te (blijven) zitten.
Daarnaast heeft ABO aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid, zoals het verbeteren van het openbaar vervoer.

We willen Quantiparts Parts bedanken voor de gastvrijheid en uitdragen dat we als Oldebroekers trots mogen zijn op deze economische impuls wat de regio heeft gekregen… én waard is!

Fractie ABO