ABO maakt zich zorgen over de vrachtwagens die moeten laden en lossen aan de Wolthuisweg bij de Boni supermarkt in Wezep. De vrachtwagens zijn genoodzaakt om (gedeeltelijk) op de openbare weg te staan, waarbij de doorgang voor ander verkeer ernstig belemmerd wordt. De belemmering zit in een onoverzichtelijke bocht waarbij het verkeer niet goed kan zien wat er aan de andere kant aankomt. Recent is geconstateerd dat er een ongeluk is gebeurd waarbij schoolgaande kinderen betrokken zijn. Dit heeft een enorme emotionele impact op deze kinderen en ouders.

Naast schoolkinderen kent deze doorgaande route ook ander verkeer, zoals ouderen die de supermarkt of het dorp bezoeken. En zijn er veel fietsers en autobestuurders die de onoverzichtelijke bocht niet goed kunnen inschatten als de vrachtwagen er staat. Ook Dorpsgroep Wezep Noord heeft in het verleden haar zorgen bij de ABO geuit.

ABO heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college en wil weten of het college bekend is met deze problematiek. Er in het verleden gesproken is met de directie van de Boni om de problematiek te verbeteren en op te lossen. Zo niet dan is het wenselijk dat dit op korte termijn gebeurt. Verkeersveiligheid verdiend een hoge prioriteit.

Fractie ABO