Telefoon: 038-3376958

Wortelakker 28 8091 ME Wezep
E-mail : info@abo-oldebroek.nl

Wie-is-Wie

André Boer

 

foto-andre-boerRaadslid en fractievoorzitter André Boer: “Mag ik mij even voorstellen: mijn naam is Andre Boer, geboren te Elburg, na 24 jaar getrouwd met Hennie van Dieren en verhuisd naar de kern van Wezep en het ouderlijk huis uit 1844 overgenomen, dat al vele generaties geleden gebouwd en sindsdien altijd door de familie Boer bewoond wordt.

 

Van beroep automonteur, tot dat ik in 1992 hier een autobedrijf startte, waar ik samen met mijn zonen ons familiebedrijf run en dagelijks aan Chevrolet Corvettes en Mercedessen werk.

Als hobby ben ik medeoprichter en voorzitter van Stingray”82. Tevens vervul ik meerdere bestuurlijke functies in enkele landelijke autoverenigingen.

 

Als ABO lid van het eerste uur werd mij gevraagd mij in te zetten in de commissies Ruimte & Grond en Middelen, die ik inmiddels vier jaar met veel plezier voor onze fractie heb vervuld. Voor de lopende periode is mij de rol van fractievoorzitter van de ABO toebedacht.

 

Mijn standpunt is dat je altijd helder en duidelijk moet zijn en met passende oplossingen moet komen. Via de ABO hoop ik dit waar te maken voor de inwoners van de gemeente Oldebroek.”

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

Wieger Zoer

 

foto-wiegerzoerRaadslid Wieger Zoer is in 1951 geboren in Wolvega en woont al meer dan 25 jaar in Wezep.

 

Na zijn schoolopleiding is hij gaan werken als elektrotechnicus, daarna het onderwijs ingestapt als docent elektrotechniek. De laatste 25 jaar heeft hij gewerkt als opleidingsadviseur. In die laatste functie adviseerde hij bedrijven bij vragen over opleiden. Momenteel werkt hij zo nu en dan bij een Hbo-instelling in Zwolle.

 

“ Ik ben altijd wel in politiek geïnteresseerd geweest en nu ik meer tijd heb, heb ik me aangesloten bij ABO. De komende jaren spelen burgerparticipatie en ‘Oldebroek voor mekaar’ in onze gemeente een belangrijke rol. Prachtige woorden en in principe onderschrijft ABO dit gedachtengoed volledig. Maar de vraag is, hoe dit in Oldebroek vorm wordt gegeven. Daar ben ik benieuwd naar en daar wil ik graag aan meewerken. Wat voor mij als nieuwbakken raadslid belangrijk is, dat burgers voldoende bij het besluitvormingsproces betrokken worden. Daar ga ik me voor inzetten. ”

 

 

 

______________________________________________________________________________________

Dennis Doorneweerd

 

foto-dennis-doorneweerdRaadslid Dennis Doorneweerd is geboren in 1970 op’t Loo en na enige jaren in Wezep

gewoond te hebben, is hij nu weer woonachtig op ’t Loo. Na de MAVO en de

Middelbare Technische School in Zwolle ben ik enige jaren werkzaam geweest in

het bouwbedrijf van mijn ouders. In 1996 heb ik een eigen bedrijf opgestart in

de automotive sector en daar ben ik nog steeds werkzaam in.

Lid van ABO sinds het eerste uur en nu acht ik de tijd rijp voor een vervolg. Ik heb gemerkt dat politiek voor nog veel mensen een ver van mijn bed show is en wil daar verandering in proberen te brengen.

 

Maak politiek transparant, duidelijk en begrijpbaar voor iedereen!

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

Ronald Gerard

 

foto-ronald-gerardHuidige partijvoorzitter en voormalig fractievoorzitter Ronald Gerard is in 1971 geboren in Epe en woont sinds 2009 met zijn gezin in Wezep.

 

Na mijn opleiding weg- en waterbouwkunde aan de HTS in Zwolle ben ik gaan werken bij ingenieursbureau TAUW in Deventer. Sinds 1998 werk ik voor de gemeente Zwolle, momenteel ben ik daar als beheermanager verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Afgelopen 4 jaar heb ik me met veel plezier en gedrevenheid in Oldebroek als fractievoorzitter ingezet in de ABO-fractie. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar dat de kiezers in 2010 zo massaal voor ABO hebben gekozen en dat ik voor ABO de afgelopen bestuursperiode het raadswerk voor de inwoners heb mogen doen. Voor de komende bestuursperiode blijf ik mij graag inzetten voor de gemeente Oldebroek als ABO bestuursvoorzitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

Wim Vonk

 

 

foto-wim-vonkCommissie raadslid Wim Vonk (1954) is zelfstandig ondernemer met SparklingCRM b.v. Dit bedrijf plaatst het efficiënt klantgericht ondernemen centraal en heeft de afgelopen jaren al verschillende van haar klanten naar een volgende fase mogen begeleiden. In het verleden heeft Wim verschillende directierollen vervuld bij o.a. Fortis/VSB, Delta lloyd/OHRA, Lancyr Valleigroep en Aino. Wim woont met veel plezier sinds 2008 in ’t Loo, en heeft 3 volwassen kinderen. Wim heeft met de diverse automatiseringsopleidingen, bedrijfskunde studie, CRM opleidingen en assurantieopleidingen zijn wortels in de ICT-, de assurantie- en de CRM-wereld en draagt graag op een innovatieve wijze bij aan een betere klantgerichte samenleving. Vanuit zijn ervaring draagt Wim zijn steentje bij op met name de financiële en communicatieve vraagstukken die bij ABO op de agenda verschijnen. Een mooie een uitdagende klus die ons met elkaar een stap verder brengt.

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

Cor Bastiaan

 

 

foto-cor-bastiaanCor Bastiaan is geboren in 1966 in Oostendorp en woont momenteel, samen met zijn vrouw, zoon en dochter, in Oosterwolde.

 

Ik heb na mijn middelbare school de Hogere Landbouwschool in Deventer gevolgd. Daarna ben ik werkzaam geweest in de agrarische sector en ben tevens brandweervrijwilliger geworden.

 

In 1994 heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken na een studie aan de Rijks Brandweer Academie. Ben 13 jaar brandweercommandant geweest in de gemeenten Elburg, Bernheze en Kampen. Daarna enkele jaren werkzaam geweest als projectleider en consultant bij een organisatie- en adviesbureau op het gebied van brandweer en veiligheid en sinds 2010 ben ik werkzaam als hoofd van de repressieve dienst van het Korps Marine Brandweer alwaar ik leiding geeft aan ruim 100 beroepsbrandweermensen.

 

Een loopbaan die zich kenmerkt door het werken in en met veranderende en vernieuwende organisaties.

Mijn identiteit kenmerkt zich door vernieuwend te zijn, wil graag een “bruggenbouwer” zijn en leg graag verbindingen tussen mensen en organisaties. Ik doe dit op een loyale, open en resultaatgerichte manieren kom zo tot oplossingen. Op deze manier wil ik mij ook gaan inzetten voor de burgers uit onze gemeente.

 

 

______________________________________________________________________________________

Anneke Brandsma

 

 

foto-anneke-brandsmaVoormalig raadslid Anneke Brandsma: “Ik ben in 1951 in Den Haag geboren en tot 1997 werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs, waarvan de laatste twaalf jaar als directeur. Ik ben in 2001 vanuit het westen in ’t Loo komen wonen en geniet nu van mijn hobby paardrijden en wandel veel in deze prachtige omgeving. Ik ben voor duidelijkheid en eerlijkheid in de politiek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

Raadslid van 2010-2014, Anneke blikt terug

 

Het zit er bijna op. Zomaar uit het niets kwam ABO met drie zetels in de raad van Oldebroek. Ook voor ons als leden en sympathisanten was dit een onverwacht succes. Met man en macht gingen we aan de slag. Niemand van ons had enige ervaring als raadslid, maar door schade en schande werden we wijs. Ook de andere partijen werden wijs, want negeerden ze ABO eerst helemaal, naderhand konden we elkaar soms toch vinden. We bleken ook niet de anti partij die overal tegen aan schopte, nee we hadden andere ideeën, een ware verschuiving vond plaats binnen de raad.Niet alleen binnen de raad, maar ook binnen het college. De ene wethouder na de andere vertrok en dat was geen uitgangspunt voor een goed werkklimaat. Maar na verloop van tijd kwam alles weer op zijn pootjes terecht. Zelf had ik nooit gedacht dat ik in de raad zou komen, ik heb het niet eens overwogen. Het leek me niks voor mij. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen en ik heb heel veel in de afgelopen jaren geleerd.

 

Moedeloos stortte ik me elke maand weer op de pakken papier, die ik doorworstelde met informatie in de meest ingewikkelde taal die je je maar kunt bedenken. Afkortingen, ambtelijke uitdrukkingen, ach waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan nietwaar? Als de enveloppen met alle informatie uit de brievenbus kwamen, leek het wel of ik strafwerk moest maken.Elke maand weer. Maar, we voerden wel oppositie, we slikken zeker niet alles voor zoete koek. Dus moest ik goed op de hoogte blijven. En nu zit het er bijna op.

 

Nog maar een paar weken en de gemeentelijke verkiezingen staan voor de deur. We hopen dat we u niet teleurgesteld hebben. Het viel niet altijd mee, zeker niet omdat we met maar drie zetels, niet zoveel in kunnen brengen. Zeker niet als de andere 16 raadsleden er anders over denken. Zo werkt een democratie. Gelukkig kregen we gedurende deze periode steeds vaker andere partijen met ons mee.

 

Wilt u nu dat Algemeen Belang Oldebroek nog meer voor elkaar moet krijgen in de komende raadsperiodes, dan weet u wat u kunt doen.

 

STEMMEN, het liefst op ABO.